Trendytaart
Even voorstellen.
Prijs, Hoeveelheid.
Vullingen
Frosting sheets
Bruidstaart
Foto album
Winkel
Openingstijden
Workshops
Kinderfeestjes
C.C verjaardagskist
Taartinformatie.
Recepten
Royal Icing
Botercreme 1 op 1
Biscuit taart
Koekjes
Cupcakjes
Glutenvrije biscuit
Lactose vrije cake
Chocolade ganache
Tabellen
Tips
Contactgegevens
Gastenboek/Guestbook


Trendytaart

                               Taart van Gonnie

 

Biscuitmix

    

150 gr. suiker

125 gr. bloem

5 eieren

25 gr maizena

zakje vanillesuiker

snufje zout
Dit recept is voldoende voor een ronde vorm van 25cm, of een vierkante vorm van 20 x 20 cm..

 

Leg de eieren in een kom met heet water, zodat ze op kamertemperatuur komen.

Zet ondertussen alle andere spullen klaar.

Controleer tussendoor of het water nog goed warm is, als het heel erg is afgekoeld doe je opnieuw heet water in de kom met eieren.

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de eieren, zout en suiker, vanillesuiker in een beslagkom en flink mixen.

Het ligt aan de (hoogste)snelheid van je mixer hoe lang je moet mixen. (ong. 10 minuten)

De eiermix moet er uiteindelijk heel licht geel uit komen te zien en als lobbige slagroom aanvoelen.

Zorg er tijdens het mixen voor dat de gardes niet helemaal onder het ei staan, want dan komt er geen lucht in je beslag.

Dus bij grote hoeveelheden kun je dan beter in 2 delen mixen.
Na het mixen voeg je de gezeefde bloem, gemixt met de maizena met kleine beetjes tegelijk toe.

Gebruik hiervoor GEEN mixer, maar schep het met bv. een spatel door je beslag. 

Schep hier niet te veel, om zo een luchtig beslag te behouden, maar wel zo veel dat de bloem goed door het beslag komt.
Schep je beslag in de vorm (gebruik bakpapier voor een mooi strak resultaat) en zet het meteen in de voorverwarmde oven en bak deze op 180 graden. 

Prik met een naald in je biscuit om te kijken of deze gaar is.

Stort dan je biscuit op een taartrooster en laat deze geheel afkoelen.
2-3  eieren: +/- 30min.
3-6  eieren: +/- 40min.
7-10 eieren: +/- 50 min.

Variaties:
0,5 eetlepel speculaaskruiden op 2 eieren toevoegen

Klein deel bloem vervangen door cacao.

 

Top
Trendytaart